2008. szeptember 14., vasárnap

The begining of........


...... a beautiful friendship! Talán így jellemezhetném ezt az első pár napot, több dolog miatt is, de menjünk szépen sorjában és a végére úgyis meg fogjátok érteni miről beszélek! Kezdjük akkor a legelején, a gépem 12:40-kor szállt fel Ferihegyről és repített a vikingek fővárosába Stockholmba. Amikor leszálltunk a bennem egy hét alatt teljesen felgyülemelett stressz és idegességfelhő egyszerűen elszállt és 2 perc alatt egy kb 6 órán át tartó letörölhetetlen vigyor került az arcomra hihetetlen nyugodtsággal fűszerezve, nameg ugye a rácsodálkozás érzése mindenre. A reptér (Stockholm Arlanda), egy 5 terminállal rendelkezik, ami ugye kb azt jelenti, h 5-ször a Ferihegyünk, szóval mocsok nagy! A gépem az 5-ös terminálon szállt le, ugye nem kevés csomaggal voltam: irány az első információs pult, kérdezni h a 4-es terminál ahonnan a másik gépem indult merre van. Az infópultban ülő hölgy totál segítőkészen, először is figyelmeztetett arra h ha nem akarok 10 kilót fogyni akkor szerezzek egy trolley kocsit amire rá tudom rakni a bőröndöket, ő addig vigyáz rájuk! Jó ötlet volt mert mint kiderült a 4-es terminál kb 15 percnyi járóföldre volt és tényleg nem lett volna kellemes két bőröndöt meg minden szart vonszolnom magam után! Ezután 6 órán át a trolley kocsival jó barátok lettünk mindenhova Vele zúztam, cigizni is, körbenézni, ha vécére kellett volna mennem sztem még oda is viszem!
Jah cigizés och Sverige! Nagyon kemény.......A reptér ajtajai előtt van elkerítve mindenhol egy kb 2X2-es négyzet és az a kijelölt dohányzóhely, amit ha elhagysz rádszólnak.....Nem a biztonságiak, hanem akik jönnek ki a reptérről utasok!!!Mellettem először egy 40-es faszira ripakodott rá egy 54 éves mammer h menjen vissza a négyzetbe, utána egy fiatalabb srácra egy 40 év körüli nő, hogy mit képzel h nem a kijelölt dohányzóhelyen dohányzik.....A legdurvább az egészben, hogy mindkét dohányos elnézést kért és bejött a "ketrecbe"! Egyébként a reptéren 6 órát várni dögunalom volt, és nem kis megkönyebbüléssel töltött el, amikor szólítottak minket beszálláshoz a kalmari járatra. A boarding pass ellenőrzésnél újabb döbb, amikor magyarul kérdezik meg h ennyi kézipoggyászod van csak?:D:DMerthogy a srác magyar volt:D!
50 perces repülőút Kalmarba, ahol várt engem Maria, Viktor és a francia kölyök Guillaumes, iszonyat yo fejek voltak, egyből be Burger King mert mocsok éhes voltam az első vacsimat ők fizették :D:D Aztán irány home Oskarshamn! Hát a lakás az no comment............Totttááálliiiiisss döbbenet........Nem nagy egyáltalán, közel sem akkora mint amekkorának elképzeltem, szóval vendéget itt fogadni nem tudunk (kivéve a golden trió másik két tagját, mert Velük kivételt kell tennem :D:D:D), de don't worry, már megvan a megoldás, ha vki jönni akar :D:D! Viszont amilyen kicsi annál otthonosabb! A szobámban már egy kép várt bekeretezve, amin anyuval vagyok, plusz MU poszter, az ágyam mellett csokik, chipsek, gumicukor hegyek egy tányérban.........Megszólalni nem tudtam a döbbenettől!
Pénteken találkoztunk a svéd tanárunkkal kicsit körbejártuk a várost, aztán go Kalmar ahol találkoztunk a többi Kalmar régióban nyomuló önkéntessel is meg a fogadó szevezet részéről volt egy kis eligazítás is. Az önkéntesek név szerint: Guiseppe (Italy Szicília, aki simán elmenne svédnek mer szőke haja, kék szeme meg fehérebb bőre van mint Nekem), Chiara (Italy, Milánó) Valdone (Livánia), Gorgos(Greece, Athén), Guillaumes (Strabourg France), Christine (Germany), meg a Tunya.....Elvileg várunk még egy oroszt, meg két Musztafát, dehát nekik a vízum nem egyszerű mutatvány :D!Kalmar egyébként rohadt szép ezt majd látni fogjátok a képeken is ::D! Nagyjábólmegnéztük a várost és a 2 órányi jéggé fagyás után beültük egy kávézóba inni egy teát, ami 25 SEK magyarul 750-800 FT szóval ezek az árak itt kinn......Döbbenet....... Már most qrvvaa hideg van egyébként, ha nem süt a nap, a téli NIKE kabátomat kell már simán felvennem szeptember elején! Tegnap benn voltunk a munkahelyemen és rákérdeztünk, hogy ugyan már mégi mennyi lesz itt télen közölték, h úgy -10, -20 között......Durva lesz, nem kicsit!
Mára asszem ennyi gyerekek, lehet még délután írok vmit,de most mennem kell mert megdöglök az éhségtől! Délután fenn lesznek az eddigi képek is remélem!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Guillame sztünk S nélkül van.... Amúgy örülünk, h biztiben megérkeztél. A méreteid megmaradtak a hidegben? :) (ha érted mire gondolunk) Különben 10 hónap múlva nem lesz a M a feledéged!!! És ezt veheted fenyegetésnek
Minik

Névtelen írta...

Minik! sztem meg a "feledéged"-ből hiányzik egy S :D
Én is örülök, h az itthoni dolgaidat nem vitted magaddal T, érezd jól magad, de tényleg!

Névtelen írta...

Tunyatunyatunya!!! Nos kispajtás ügyesen odakint, mert azt hiszem a szesszel is van nekik mindenféle hülye parájuk.lökd a képeket is ám!

Névtelen írta...

Szia kicsi Bátyóm!
Nagyon örülök, hogy épségben megérkeztél, és annak is, hogy ilyen jól érzed magad, bár én ilyen szempontból amúgy sem féltettelek:) Remélem többet tudunk majd kontaktolni, ha végre bevezetik az albiba a netet, de addig is hétvégén mindig megsasolom a blogodat.
Ja amúgy bármennyire is hihetetlen hiányzol! Pedig nem gondoltam volna :) (na jó ez csak vicc volt)
Szeretlek és Millió Puszit küldök!
Husi

Névtelen írta...

Szega !

kőkeményen epekedem a képek után!!!
A hideg nem lehet akadály, majd veszek vodkát a duty free-ben! Azért amúgy is visszalépsz még az ajtóból emlékeim szerint :)))))!

na be good, majd lesek a blogodra minél többször!

stockbroki a Gtrióbol!

Unknown írta...

Minik! Az ilyen dolgokat h mi volt otthon azt ne itt......Azért ez nem arra van! A helyesírásra igyekszem figyelni, de kicsit még szokatlan a noti billentyűzet...
Bab: A szesszel annyi patájuk van h qrva drága még nekik Nekik is ,de annak ellenére isznak mint a ló...Meg gyakorlatilag piát csak un. Systembolagetben kapsz, ami kb ilyen alkoholt árusító állami italmérés, sehol nincs más pia, max az araboktól parkolókban :D:D
Husee:cupp

Unknown írta...

Gtrió!
You (and only you) are very welcome in my house :D:D!
Sajnos a többi jelentkező nem értheti h miért csak Ti :D:D:D:D:D!
Csikidám :D