2008. október 26., vasárnap

Nyugalmas napok


Talán most éreztem először, hogy tök átlagos hetem volt a megszokott menetrendben! Jól jött azért ez a kis nyugger meg kell hogy mondjam, mert azért az állandó mindenfelé valő rohangálásban, mászkálásban is el lehet fáradni! A ZOO is köszöni szépen jól van (ezentúl ezt fogom használni a nyelvtanulós csoportunkra), mert ez a tökéletes kifejezés! Egyrészt az ott tanulók nagy részének az agya inkább az állatvilághoz áll közelebb, mint az emberekhez! A ZOO lakói egyébként: több teve, egy gibbon, kakas, ló, oroszlán, sas, medve, kígyó is van kettő, szóval gyarapodunk! Az új jövevény az angol oroszlán, aki én szerintem Angliában tutti, hogy hooligan volt, vagy boxoló, mert agya nulla, viszont ordít és káromkodik és habzik a szája, hogyha nem ért valamit! Félelmetes figura, baromira nem találkoznék Vele, amikor mondjuk esténként jövök haza a melóból!
De a nyugi csak erre a hétre volt érvényes, mert a kölyköknek elkezdődött az őszi szünetük és egyrészt nincsenek nyelvóráim sem a héten, ami azt jelenti, hogy többet kell dolgoznom, másrészt meg speckó programok vannak kitalálva a hétre. Holnap korcsolyázni megyünk, ami eléggé szégyenteljes lesz számomra azt hiszem, mert finoman szólva sem vagyok egy Peter Forsberg, és agyon fognak gyalázni a 4 éves kiskölykök az Arénában az az érzésem! Kedden lasergamezni megyünk Kalmarba, ami egy hasonló lövöldözős játék, mint a paintball, csak a puskákra lézer cucc van felszerelve és kapsz egy speciális ruhát ami bejelez, hogyha találatot kaptál! Ez biztos faja lesz, mert beszélgettem a Viktorral erről és azt mondta, hogy amikor ő legutóbb volt játszani, azt hitte 2 óra után összeesik a fáradtságtól…..Szerdán vár Rám talán a legnagyobb kihívás, mert innebandyt fogunk játszani itt Oskarshamnban, ami kb asszem a floorballnak felel meg, és a Lovassys bohóckodásokon kívül soha nem játszottam még, viszont a svédeknél igen-igen népszerű ez a sportág szóval itt is hatalmas égés várható! Csütörtökön uszodába megyünk Vaxjöbe, ahova remélem én is megyek, mert pancsolnék azért egyet ingyen Svédország egyik legnagyobb beltéri aquaparkjában….Pénteken meg ugye október 31 azaz Halloween, és valami speckó kaját kell majd csinálnom ezen a jeles napon.
Szóval ezek a tervek nagyvonalakban a jövő hétre….
Tegnap felfedeztük Oskarshamn éjszakai életét, mert Viktor barátom egy házibulival egybekötött túrára invitált bennünket! A party Nála jó volt, de ami utána következett hát az nem nagyon nyerte el a tetszésünket azt kell, hogy mondjam, mert túl kicsi a város és ebből adódóan helyek se nagyon vannak, ahol mondjuk a szervezetedben fegyülemlett Vilmos adagot kidolgozhatnád Magadból, de állítólag tavasszal-nyáron felébred éjszakai álmából a város és tele vannak az utcák színpadokkal, meg mulató emberekkel….
Hát majd meglátjuk, minden esetre a következő hétvége szórakozás szempontjából Kalmaré, ahová az ott tevékenykedő önkéntesek hívtak meg bennünket egy összeurópai dzsemborira! A francia srác szülei ma jönnek elvileg és itt lesznek egy hétig, persze nem a mi lakásunkban, mert egyrészt az pici is lenne hozzá, másrészt meg nem biztos, hogy Guillaume is annyira szeretné, hogy itt zúzzanak egy hétig! Egy apartmant lehet bérelni látogatók számára, ami meg kell hogy mondjam igen-igen pöpecül néz ki, szóval ha esetleg valaki arra vetemedne, hogy meglátogat majd valamikor, csak szólnia kell előre és el lesz intézve a feje fölé az a bizonyos födél!
Miközben ezeket a sorokat írom, már motoszkál az agyamban a holnapi poszt, mert nem csak magamról szeretnék azért itt irogatni a blogomban, hanem egy kicsit azokról az emberekről is akik körülvesznek a mindennapjaimban! De ez maradjon a holnap titka!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg Växjöben van a legnagyobb uszoda?

Unknown írta...

Hát, ha nem is a legnagyobb, de meglehetősen nagy állítólag! Én nem voltam a héten mégsem, mert délután is dolgozni kellett valakinek, de a lakótársam volt és azt mondta, hogy még így is elég konkrétan nézett ki, hogy a külső rész nincsen kinyitva, az ősz-tél miatt!
De ha megyek majd arra, és szerintem megyek :D, lecsekkolom! :D

Névtelen írta...

Köszi. Egyszer akkor meg kell néznem...

Névtelen írta...

Csak egy apró, kíváncsiskodó kérdés:
Veszprém, Pécs, Svédország? (Az első két hely a Balaton Plaza, Lovassy klub illetve Szántó kolesz alapján...A harmadik hely egyértelmű.)
Orsi (aki szintúgy ezen a vonalon mozog)

Unknown írta...

Livia:Igazán nincs mit :D:D
Orsi: Pontosan ahogy mondod...Veszprém, Pécs, Oskarshamn, aztán kb egy év múlva sztem Pest egy évig, aztán valahova vissza ide Svédországba :D:D:D! Ezek a távlati tervek!
Amúgy milyen vonalon és merre mozogsz Svédországon belül?Nomeg mikor végeztél főreál gimnáziumunkban?

Névtelen írta...

Svedorszag: Liviaval egy csapatban jöttem ki Växjöbe. S Ljungbyban probalom a pszikotikus (psychoticus) betegek sorsat egyengetni. (Ingazok.)
No, most hirtelen öregnek erzem magam [legalabbis Hozzad kepest. :)], merthogy 1992-ben erettsegiztem...
Orsi