2009. február 8., vasárnap

R.I.P.



Vasárnapra virradóra egy veszprémi szórakozóhely előtt megkéselték és megverték az MKB-Veszprém három kézilabdázóját. A román Marian Cozma az életét vesztette, a szerb Ivan Pesicset veséjét el kellett távolítani, a horvát Zarko Sesum súlyos fejsérülést szenvedett. Az állítólag 30 fős csoport tagjait, akikkel a sportolók konfliktusba keveredtek, még keresi a rendőrség. (forrás : Index)
Nem értem mi folyik otthon.....Komolyan mondom.....Amióta ma megkaptam a híreket az ismerősöktől nem jutok szóhoz. Aki esetleg nem tudná az olvasók közül, történesen veszprémi születésű vagyok, és 23 évet éltem eddig le abban a városban, ami igen közel áll a szívemhez, és természetesen mint minden veszpréminek Nekem is egyfajta szemem fénye, büszkesége az MKB-Veszprém.
Ezalatt a 23 év alatt amit leéltem ott egy kezemen meg tudom számolni körülbelül, hány erőszakos halállal végződő bűncselekményre emlékszem. De úgy látszik az ember, már az oly jogos "béke szigetével" jellemzett városban sincs biztonságban.
Miért? A cigányok miatt....Igen kimondom, mert úgy érzem ki kell mondanom és ezt kellene tennie egyre több embernek otthon. Nem romák, kisebbségiek, kibaszott tetves retkes büdös rohadt cigányok, NDK indiánok, norvégok, szoláriumszülöttek és még folytathatnám a sort. Elegem van komolyan mondom, és a kedves ország ??politikusainak??, maradjunk inkább annál hogy abban a csúcsos akolban csücsülő 386 birkának komolyan el kellene gondolkodnia egy-két dolgon és beismerni egy baromi nagy probléma létezését Magyarországon és orvosolni valahogy!
---Meddig lehet ezt tűrni?Az utóbbi években brutálisabb gyilkosságainál mind cigány volt az elkövető?Olaszliszka, akkor a megerőszakolt 16 éves tinilány esete stb(nincs kedvem googlezni), most pedig ez.... Miért? Mert nincs cigánybűnözés!?????
---Észak Magyarországon könyörgöm nagy áruházláncak akarnak bezárni üzleteket, mert a cigányok ellehetetlenítik az ott dolgozókat illetve szétlopják az árukészletet. Miért? Mert nincs cigánybűnözés!????
---Az iskolákban a tanárok elleni agresszív ütlegeléseket szinte kivétel nélkül cigány szülők követik el, azokon az embereken akik napi kőkemény munkával, szinte semmi pénz fejében próbálnak a Máriók, Kevinek, Rómeok, Eszmeraldák, Pokahontaszok csoffadt agyába valami értelmet lehelni....Meglehetősen kevés sikerrel.....A szülőknek mi a válasza erre, ha nem tetszik vmi a tanárral kapcsolatban? Odamegy és megtépi, felpofozza, megrugdossa....Miért? Mert nincs cigánybűnözés!????????
---Nagyon sokáig folytathatnám a sort, de végül és nagyon nem utolsó sorban ezeket az embereket, a magyar társadalom tartja el, az én, te, ti, mi szüleink....illetve ha már dolgozol akkor te is...Hogy hálálják meg? Ilyen és hasonló cselekedetekkel? Miért? Mert nincs cigánybűnözés!??????
Elhiszem, hogy EU, meg egymillió szavazat, meg kisfaszom, de tudtommal egyik kisebbségnek sincs joga kénye kedvére gyilkolászni országokban viszonylagos következmények nélkül....

SZERETNÉM TUDATNI MINDENKIVEL HOGY I G E N I S V A N C I G Á N Y B Ű N Ő Z É S!!!!!
és kibaszottul irritál, hogy a városomban ezek miatt a szemét mocskos aljas gennyedék putripatkányok miatt, ilyen dolgok történtek!
Egyébként nem gondolkodtam én mindig így ezekről a férgekről, csak szépen lassan betelt a pohár......
Elnézést kérek az olvasóktól az obszcén szavakért, de nehezen írható le az amit érzek.....



Természetesen a kórházban fekvő Sesumnak és Pesicsnek mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok, és nagyon remélem Sesum papa végigviszi a tervét: http://www.kuruc.info/r/35/34894/

MARIAN TE PEDIG NYUGODJ BÉKÉBEN, ÉS ONTSAD TOVÁBB A GÓLOKAT AZ ÉGI ARÉNÁBAN!!!!!!!
A poszt 19:00-kor lesz közzétéve, lélekben én is az Arénánál..........

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, itt az ideje, hogy végre nyiltan beszéljenek otthon a problémáról!!! Sok helyen meg is teszik. Most hazabeszélek, de orvosi portálokon is már napi téma a cigánybünözés.Beviszik a hullát a körzeti rendelőbe, aztán miután fél órás küzdelem után sem sikerül újraéleszteni, hát összeverik az orvost. És ez csak egy a sok eset közül.
Az is szomorú, hogy titokban mindenki örül a " felmentő seregnek", de tulajdonképpen ez szégyen ránk nézve, hogy mástól várjuk a megoldást.Rendet kellene már rakni végre otthon.
A papát is megértem, pontosan tudja miért nem akar a magyar rendőrségre várni.
A labdajáték nem az én világom, így hát nem ismertem őt, de így irmeretlenül is nyugodjon békében!

Unknown írta...

A legszomorúbb az az egészben, hogy még mindig vannak emberek Magyarországon akik ezt a csordát védik!Nem tudom....Birkatürelmű nép vagyunk az biztos...
Ezen az orvosos történeteden már meg sem lepődök. Ők addig élnek jogállamban amíg követelni kell és kapni, de az hogy hozzá is tegyenek valamit a közöshöz....ÁÁÁHHHHH akkor inkább hozzányúl a jól bevett párszázéves beidegződésekhez és üt, szúr rúg csal lop.....Tényleg nem tudom meddig lehet ezt tűrni.....Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy egyre többen vannak......

Névtelen írta...

Aki ezek után is azt állítja hogy nincs benne rasszista érzület, az HAZUDIK!Amúgy hol éltél 1 évig ? (számolgattam ezt a 23-at, meg a korodat, de sehogy nem jött ki :S )

Tunya írta...

Nem hazudik, csak hülye.....
Mikor kicsi fejemet kidugtam erre a világra, illetve fogalmazzunk úgy, hogy erőszakkal kirángattak 3 héttel azután, hogy meg kellett volna születnem, még nem volt kész ah ház, és egy évet Almádiban zúztam...Már amennyiben egy 0-1 éves gyerek zúzni tud, de sztem tud... :D:D:D:D:D

Unknown írta...

Igen, végre nyíltan kimondhatjuk: van cigány bűnözés. Marion Cosma nem hiába hullajtotta vérét a magyarokért, és azóta is örömmel dobja az égi gólokat, mert végre megadatott a magyar népnek az, hogy ennyi évi elnyomás és megaláztatás után ne csak sugdolózva mondhassuk, hanem hangosan kiabálhassuk, van cigánybűnözés. Köszönjük Cosma, rest in peace, halálod nem volt hiábavaló.

Tunya írta...

Hát igen, és sajnálatos, hogy az ország lakosainak egy nagy része csak egy ekkora horderejű tragédiára kapta fel a fejét! Bár a véleményem az, hogy semmi nem fog változni, de bár ne lenne igazam....

Unknown írta...

Azt hittem, hogy az irónia ennél egyértelműbben jön le a hozzászólásomból. úgy látszik a rasszizmusnak ilyen szinten sikerült elvakítania a szemed. mert szerintem az összes hozzászólás, ami itt olvasható valójában röhejes:
röhejes, hogy azt hiszitek eddig el voltak nyomva a cigányozó bőrfejűek, amikor lazán országos napilapokban és hetilapokban lehet fajgyűlölő dumát nyomni.
röhejes, hogy ti bátor embernek tartjátok magatokat, amiért KISEBBSÉGhez tartozó embereket inzultáltok. ez soha egyszer sem volt nehéz a történelemben. bátor dolog a többséggel szemben a kisebbség pártját fogni, de fordítva nem az, hanem csak a nyájjal együtt való bégetés. úgyhogy ne gondoljátok magatokat egy Rosa Sparksnak.
röhejes, hogy ennek a nagyszerű sportolónak a halálát még hasznosnak is találjátok, mert végre gondtalanul cigányozhattok, az eddigi halványan vagy lehet hogy csak gondolatban létező korlátok végre ledőltek. ez nem gyász. és köszi veszprém, hogy méltóan búcsúzhattunk el Cosmától és nem engedted, hogy az ehhez hasonló felhangok uralják, teret kapjanak a közös gyászunkban.
és ami a legröhejesebb: az egyik elkövető NEM cigány. ki kell mondanunk végre: van nagymagyarbűnözés. az, hogy nácik vonulhatnak lazán az utcán, hogy hülyegyerekek nyilasoknak öltöznek és falukat félemlítenek meg, összegyűlnek hordába és kirakatokat dobálnak be vagy betörnek a tv székházba stb. elég csak hallanom az ilyet és még csak mondaniuk sem kell, máris tudom az elkövetés módjából, hogy nagymagyarok voltak.

Névtelen írta...

ne haragudj Fruzsi hogy beleszólok, de mi nem olyanokat inzultálunk, akik a kisebbséghez tartoznak. Olyanokat "inzultálunk" akik hogy megfélemlítsék a szórakozóhely tulajdonosát leszúrtak egy tehetséges sportolót. Olyanokat akik megvernek egy tanárnőt mert azt merte mondani, hogy a kislány fogja össze a haját. Olyanokat akik megkéselnek egy 13 éves srácot, mert neki is megtetszett ugyanaz a lány. Olyanokat, akik géppisztollyal és szamurájkarddal felfegyverkezve mennek születésnapot "ünnepelni". Olyanokat akik az orvosi rendelőben megvernek egy öregembert, mert szóvá tette, hogy soron kívül mentek be a rendelőbe. Olyanokat, akik súlyos testi sérülést okoznak egy idős asszonynak 180.000 forintért. Ezek az elmúlt pár nap eseményei. Elgondolkodtató azért nem?

A hozzád hasonló "jogvédők" érik el azt, hogy bár a bodzaszedők rugdostak össze egy 59 éves férfit Mályiban, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy órákig feküdt a havas árokban, de a boncolás megállapította, hogy szegény kirekesztett kisebbségieknek semmi közük a férfi halálához, mert azt tüdőgyulladás okozta... az ok-okozatot rakd össze magad!

Unknown írta...

ezt most nem értem, először azzal kezded, hogy nem a kisebbségere akarsz beszólni, aztán nem kimondottan, de mégis a cigányokra általánosítasz.én összerakom a képet magamtól, ezeknek az embereknek börtönben a helyük, ami egy normálisan működő rendőrség és nem önbíráskodó testületek dolga lenne, talán ebben mindketten egyetértünk. de neked meg azt a képet kéne összeraknod, hogy egy bármilyen cigány embernek miért kéne magára vennie azokat a dolgokat, amiket írtál. én sem veszem magamra magyarként, h letartóztattak egy polgármestert (végre) többszáz millió elsikkasztásáért. vagy magyar rendőrök erőszakolnak meg egy lányt, stb. ezektől nem gondolom, hogy én személy szerint szarabb ember lennék. szerintem te se. viszont azt elvárod, hogy egy cigány így tegyen. szerintem ezért veszélyes cigánybűnözést emlegetni. nekem ebből az esetből nem az jött le, h cigányok csinálták, hanem az, h kopasz kigyúrt állatok. és veszprém utcáin sem a cigányoktól fogok félni, hanem a kopasz kigyúrt arcoktól. és ez nem rasszizmus, ha ez lenne a további érved, mert ezek választott tulajdonságok, ami nagy különbség.

Tunya írta...

Fruzsi:
Elöször az elsö hosszabb szösszenetedre reagälnek nehäny mondtaban szepen sorjäban:
Az elsö es legfontosabb dolog, hogy en nem azert inzultälom a cigänyokat, mert barna a böruk es nem azert mert egy kisebbseghez tartoznak. Azert mert az a velemenyem, hogy igenis a Magyarorszägon elö cigänyok jelentös hänyada bunözö eletmodot folytat es többek között az eröszakos buncselekmenyek nagy reszet igenis cigänyok követik el Magyarorszägon manapsäg.
Nem demegog szöveg ezek tenyek, ha megnezed az aranyokat a magyar tärsadalomban es ez az igazi összehasonlitäsi alap: cigäny szärmazäsuak sokkal de sokkal nagyobb resze ul, ult börtönben, mint magyar, vagy mäs kisebbseghez tartozo.
2. Azt nem kicsit tartom felhäboritonak, hogy azt hiszed, hogy örulök, vagy hasznosnak tartom egy MKB-s halälät...Amint olvashattad veszpremi szarmazäsu vagyok, nem kicsit kötödöm a väroshoz. Vilägeletemben imädtam a sportot es nehezen tudsz olyan labdajätekot mondani amit ne jätszottam volna valamilyen szinten...Szoval ezek utän azt älliatni ,hogy hasznosnak talälom egy a värosomert kezilbadäzo halälät, hät az több mint erös...
Vegul, de nem utolso sorban: Az anno Budapesten randalirozo faszfejek ellen, akik ugyanugy ärtottak az orszägnak, mint ahogy a cigänyok nagy többsege ärt! Anno azon a velemenyem voltam, hogy igenis aki felvällalja azt, hogy farkasszemet nez egy rendöri sorfallal, es törvenytelenul teruletet foglal, igenis kapja az arcaba, amit megerdemel es senki ne akarja Nekem a bekes tuntetö meset beadni....
Nem tartom magam egy rasszista embernek, de sajnos azt be kell lätni, hogy ma Magyarorszägon igenis a cigänysäg nagy resze bunözö eletmodot folytat, es erdemes lenni Neked is egy ket vezetö CIGÄNY politikusnak, vajdänak a velemnyet elolvasni, meghallgatni ez ugyben! Mert ha a cigänysäg bizonyos vezetöi is elismerik a problema letezeset (es tudjuk azt, hogy azert a cigänysäg igen összetarto es buszke az identiäsära), akkor szerintem tenyleg egy valos es letezö problemärol beszelhetunk!

Névtelen írta...

Kedves Fruzsi, ha van a bunozesnek egy formaja amit igen-igen nagy szazalekban ciganyok kovetnek el, akkor megis kire asszocialjak ha nem a bodzaszedokre?

Normalisan mukodo rendorsegrol beszelsz... ez kicsit megmosolyogtato. Amig egy rendornek a rasszizmus miatt kell felelnie akarhanyszor ciganyok ellen intezkedik (es igen, ezt a hozzad hasonloknak sikerult elerniuk, azzal, hogy minden bokorban rasszistat latnak) addig nem lesz normalisan mukodo rendorseg.

Csak kivancsisagbol... ezeket a gondolataidat a rasszista kisebbseggel is megosztod? ott is predikalsz a rasszizmus veszelyeirol?

Névtelen írta...

Meg egy gondolat. Ott koveted el a hibat, hogy megprobalod felremagyarazni a ciganybuozes fogalmat. A ciganybunozes nem azt jelenti, hogy minden cigany bunozo. Pont ellenkezoleg, a bunozes cigany. Vagyis van a buncselekmenyeknek egy fajtaja, amit 90+%-ban ciganyok kovetnek el. Ezen buncselekmenyeket nevezzuk ciganybunozesnek.

Névtelen írta...

2009.03.02. http://www.sr.se/ekot/sokresult.asp?first=1&last=20&from_date=1990-01-01+00%3A00%3A00&to_date=2009-03-03+18%3A23%3A07&page=1&intUnitID=83&programID=83&nyheter=&Artikel=2669275&strSearch=UNGERN
Svédországba is elért a magyarországi cigányprobléma híre. Sajnálatos módon ehhez meg kellett halnia egy cigány férfinak és gyerekének. A cikk ezt elemzi, illetve a magyarországi rasszizmust, a cigányság hátrányos helyzetét (képzetlenek, a legszegényebb réteget képviselik, elsők az elbocsátottak között, stb.), valamint a magyarországot is súlytó gazdasági válságot és frusztrációt. (Marion Cosma haláláról nincs kifejezetten szó.)
Tehát félinformáció, de valahol a lényeget tükrözi szerintem: Panem et circenses --- Feszült a helyzet, "szarban vagyunk"? Dobj be valami közkedvelt témát, hadd acsarkodjon rajta a nép... Addig sem támad nekünk. S ezt most mindennemű oldaliság nélkül mondom. Merthogy minden "épeszű politikus" használja ezt a módszert. Oh, már nagyon régóta használják... (Merthogy mindez nem Cosma halálával kezdődött.)
Fogalmam sincs, miképpen lehetne a "cigánykérdést" megoldani. Már nagyon elfajult a helyzet mindkét oldalon.
Egyszerűen csak nem tudom felfogni ésszel, hogy mi megy odahaza... Meg a világban.
Tehát megpróbálok magam körül élhető világot teremteni -- mert úgy érzem, erre még hatással lehetek.
Orsi

Tunya írta...

A megoldást én sem tudom sajnos és borzasztó nehéz kérdés....Mert azokkal sem tudok azonosulni akik, minden cigányra Duna-érettet meg géppisztolyt kiabálnak, de azokkal sem akik szerint a cigányok nagy többsége ártatlan kis bárányka akit csak ostoroz és bánt a hülyemagyar.....
A svéd cikkhez meg annyit, azért megnézéném itt a reakciókat, hogyha mondjuk itt történnének hasonló dolgok napról-napra....Bár mondjuk hozzá kell tenni azt is, hogy a svéd látszólag közel sem annyira nacionalista nemzet, mint mi vagyunk...Jóég tudja.....